Λύση εκτόνωσης για τους πλειστηριασμούς

Λύση εκτόνωσης για τους πλειστηριασμούς 

Σε μέση λύση εκτόνωσης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων καταλήγει η κυβέρνηση. Θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των οικονομικά αδύναμων πολιτών αλλά και την τιμωρία εκείνων που, αν και έχουν τη δυνατότητα, οχυρώνονται πίσω από τη ρύθμιση που ισχύει προκειμένου να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Σε μια λύση εκτόνωσης σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων καταλήγει η κυβέρνηση, η οποία θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία τη πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων πολιτών αλλά και την τιμωρία εκείνων που αν και έχουν τη δυνατότητα οχυρώνονται πίσω από τη γενική ρύθμιση που ίσχυε και θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου προκειμένου να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες.

Η λύση που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση ολοκληρωμένα στην τρόικα, μέσα στον Σεπτέμβριο, αποτελεί προϊόν συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν χθες οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τη διάσταση που έχει λάβει το θέμα μετά και τις αιχμητές τοποθετήσεις βουλευτών των κομμάτων τους, επέλεξαν χθες να κάνουν μια πρώτη συζήτηση μαζί με τους κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη και να διαβεβαιώσουν δημόσια στη συνέχεια ότι οι οικονομικά αδύναμοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν σχετικά με την πρώτη κατοικία τους από την νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Έθνος”, αυτό που θα επιδιώξει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τροίκα, η οποία δεν θα γίνει σε αυτήν τη φάση, αλλά αργότερα (πιθανώς γύρω στα τέλη Οκτώβρη), είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων, όχι όμως και εκείνων που εμφανίζουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία αλλά δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες ως πρώτη εκτίμηση ότι τα ακίνητα εκείνων που “κρύβονται” πίσω από τη γενική ρύθμιση αγγίζουν τις 7.000 και αυτά θα είναι τα πρώτα που θα βγουν σε πλειστηριασμό. Παράλληλα, στην κυβέρνηση θα μελετήσουν το επόμενο διάστημα τα στοιχεία σχετικά με 25.000 ακίνητα που αγοράστηκαν προ του 2009 και παρότι έχουν κατασχεθεί ήδη, δεν μπορούν-λόγω της γενικής ρύθμισης-να πωληθούν από τις τράπεζες.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ