Η πρώτη κατοικία προκαλεί «ρήγματα»

Η πρώτη κατοικία προκαλεί «ρήγματα»

Φουντώνει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβερνητικούς βουλευτές για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Ορισμένοι επισημαίνουν ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση με την προϋπόθεση ότι θα μπουν δικλείδες ασφαλείας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας, την ώρα που βουλευτές της ΝΔ, όπως η Σοφία Βούλτεψη, επιμένουν στην αρχική τους θέση κάτα της άρσης της απαγόρευσης.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στον realfm 97,8 ανέφερε ότι «γι’ αυτόν που αποδεδειγμένα δεν μπορεί και γι’ αυτόν που αποδεδειγμένα έχει υποστεί αυτή την τριετία, δραματική μείωση του εισοδήματός του πρέπει η προστασία να ισχύει. Γιατί πρέπει, από τη μία να λάβουμε υπόψιν μας το αγαθό της αγοράς της τραπεζικής και στεγαστικής πίστης και από την άλλη τα πραγματικά κοινωνικά δεδομένα».

Πάντως, η Ιπποκράτους, όπως δήλωσε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, έχει ταχθεί υπέρ της παράτασης στην απαγόρευση των πλειστηριασμών. Στο ζήτημα παρενέβη και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η οποία σε χθεσινή της ανακοίνωση, χαρακτήρισε «κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική επιλογή» το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ενώ υποστήριξε ότι η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για το θέμα «είναι εσφαλμένη».

Σαφές ήταν και το μήνυμα που έστειλε, μέσω του realfm 97,8, ο βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι «το θέμα είναι πάρα πολύ βαρύ. Σε συνθήκες ύφεσης και ανεργίας δεν νοείται πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας».

Υψηλοί τόνοι από την αντιπολίτευση 

Την ίδια ώρα, ψηλά ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους για το θέμα η Κουμουνδούρου. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Μega, ζήτησε «άμεσα να έρθει νόμος στη Βουλή που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς», τονίζοντας ότι «οι ”έξυπνοι” και οι “μπαταχτσήδες” δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ή επιχειρηματολογία για να καταστρέψεις αυτά που με μεγάλο κόπο έφτιαξαν 240.000 άνθρωποι».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον realfm 97.8 είπε ότι «δεν δεχόμαστε την αναστολή των πλειστηριασμών», προσθέτοντας πως «και το 2014 και το 2015 πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο στους οφειλέτες που έχουν πρώτη κατοικία να ξεπεραστεί η μεγάλη μπόρα της κρίσης».

Μποφόρ στην κυβέρνηση από το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ