Η απογραφή έβγαλε «λαβράκια»

Η απογραφή έβγαλε «λαβράκια»

«Λαβράκια» έβγαλε η απογραφή για τον εντοπισμό «μαϊμού» – συντάξεων στο Δημόσιο, η οποία ολοκληρώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, 1.929 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν προσήλθαν στην απογραφή και η καταβολή της σύνταξής τους διακόπηκε. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διαπιστώθηκε πως 2.260 συντάξεις καταβάλλονταν κανονικά, παρά το γεγονός ότι οι δικαιούχοι δεν βρίσκονταν πλέον στη ζωή για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η ζημιά για το Δημόσιο από το ποσό που είχε καταβληθεί ξεπερνούσε τα 35 εκατομμύρια ευρώ και εξ αυτών εντοπίστηκαν τα 21 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν τα υπόλοιπα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων στο Δημόσιο

Την ίδια ώρα, σε 4.752 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την Υπηρεσία μετά τον Μάρτιο λόγω συνταξιοδότησης, καταβλήθηκε η προκαταβολή σύνταξης για τον μήνα Αύγουστο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται ότι μετά από 3 μήνες υλοποίησης του μέτρου, η προκαταβολή σύνταξης, σύμφωνα με τη σύγκριση των απολύτως καθαρών ποσών, έχει διαμορφωθεί τελικά στο 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος υπάλληλος (μέση σύνταξη, διευθυντής Υπουργείου με 35 έτη υπηρεσίας).

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Σταϊκούρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται. Μέχρι τώρα, έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5 – 6 μήνες.

Σχεδόν 36 εκατ. ευρώ οι παράνομες συντάξεις

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ