Τα 6 κριτήρια για τη διαθεσιμότητα

Τα 6 κριτήρια για τη διαθεσιμότητα

Αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι του δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος, η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές αλλαγές που εισάγει ο αρμόδιος υπουργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βασικότερο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο προβλέπει μεγαλύτερη μοριοδότηση για όσους μπήκαν στο δημόσιο με ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε πλήρη έλεγχο το ΑΣΕΠ.

 

 

Στην τελευταία θέση μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994. Θα καθοριστεί επίσης διαβάθμιση στην αφαίρεση μορίων ανάλογα με την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο.

Αυξημένη μοριοδότηση αναμένεται να προκύψει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσελήφθησαν με βάση ειδικό νόμο. Τα επιπλέον κριτήρια που θα μοριοδοτούνται αφορούν γλωσσομάθεια, προϋπηρεσία, υπηρεσιακή αξιολόγηση, ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης, αριθμός παιδιών κλπ.

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ