“Όχι” σε νέο κούρεμα λέει γερμανός “σοφός”

“Όχι” σε νέο κούρεμα λέει γερμανός “σοφός”

 

Κατά της προοπτικής νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Λαρς Φελντ, ένας από τους “σοφούς” που συμβουλεύουν την γερμανική κυβέρνηση.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν συνιστά στην Αθήνα να θέσει προς το παρόν το θέμα, καθώς ακόμα εκκρεμεί το ζήτημα με τους δημόσιους υπαλλήλους. “Δεν πιστεύω ότι προς το παρόν πρέπει η Ελλάδα να θέσει την προοπτική ενός περαιτέρω κουρέματος του χρέους, επειδή εκεί εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η μείωση του δημοσίου τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσωπικού στον δημόσιο τομέα και εκεί βλέπει κανείς αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες της τρόικας” δήλωσε ο γερμανός οικονομολόγος στην Γερμανική Ραδιοφωνία.

Ο Λαρς Φέλντ προειδοποίησε ότι “εάν ετίθετο σήμερα η προοπτική ενός κουρέματος για την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια μείωση των προσπαθειών”, καθώς όπως υπογράμμισε, αυτό συνέβη και στο παρελθόν.

Είπε επίσης ότι “η Γερμανία δεν προτίθεται να παραιτηθεί από κεφάλαια, από πόρους που έχει επενδύσει στην Ελλάδα”, προσθέτοντας ότι “τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί δεν πρέπει να παραγραφούν”.

Σε ότι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη συνολικά, ο κ. Φελντ υποστήριξε ότι “σίγουρα δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα” και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το δεύτερο μισό του Μαραθωνίου είναι το πιο δύσκολο. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν σε αρκετές χώρες και επεσήμανε ότι “πρέπει να επιδείξουν αντοχή και οι πολίτες που πλήττονται περισσότερο, αλλά από την άλλη πλευρά και οι πολιτικοί, οι οποίοι υφίστανται ισχυρά πλήγματα”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ