Το ΥΠΟΙΚ για τους “τρεις” του ΣΔΟΕ

Το ΥΠΟΙΚ για τους “τρεις” του ΣΔΟΕ

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη τριών υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν από τον Εισαγγελέα κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απειλή βλάβης επιχείρησης κατ’ επάγγελμα, παθητικής δωροδοκίας από κοινού και υπεξαγωγής εγγράφων από κοινού, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι θα κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για περιπτώσεις υπαλλήλων, που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα. Πάγια θέση του Υπουργείου είναι μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές από στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις αφορούν έναν προϊστάμενο Τμήματος, και δύο ελεγκτές, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και μια 50χρονη λογίστρια. Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην 5η Ειδική Ανακρίτρια αύριο το πρωί στις 9:00.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες, σε κάθε παρόμοιο περιστατικό που ήθελε προκύψει, να το καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου τέτοιου είδους συμπεριφορές να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ