ΥΠΟΙΚ: Οδηγίες για το «λάθος» χαράτσι

ΥΠΟΙΚ: Οδηγίες για το «λάθος» χαράτσι

 

Σε περιπέτειες θα μπουν καλοκαιριάτικα διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στους οποίους έχει υπολογισθεί λανθασμένα Ειδικό Τέλος Ακινήτων (2012) σε κοινόχρηστους χώρους.

Το υπουργείο Οικονομικών κατόπιν… εορτής προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με το «χαράτσι» που επιβλήθηκε σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών κ. α οι οποίοι, βάσει του νόμου, εξαιρούνται.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρει ότι η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων στις περιπτώσεις αυτές, ενώ σε όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ (2012) θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό.

Οι οδηγίες προς… «ταλαίπωρους» που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν τα εξής:

-Όσοι έχουν ήδη πληρώσει το «χαράτσι» για κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να καταφύγουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ για να αναφέρουν την περίπτωση τους και να ζητήσουν να μειωθεί αντίστοιχα ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ. Βέβαια ο συμψηφισμός αυτός θα γίνει μετά διμήνου και αφού προηγηθεί αίτηση, δηλαδή με την έκδοση του επόμενου λογαριασμού της ΔΕΗ.

-Όσοι έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν λογαριασμό με λανθασμένη χρέωση μπορούν να μην πληρώσουν το Τέλος εφόσον αφορά σε κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή θα πρέπει να πάνε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, να εξηγήσουν στον αρμόδιο υπάλληλο ότι έχει γίνει λανθασμένα η χρέωση του ΕΕΤΑ σε κοινόχρηστο χώρο και να πληρώσουν μόνο την αξία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν όσοι πληρώνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω τραπέζης (πάγια εντολή, web banking κλπ) καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να διαχωρίσουν το ποσό του «χαρατσιού» από την αξία της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Όλα ξεκίνησαν από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους).

Ειδικά οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, προκειμένου να απαλλάξουν τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων από το «χαράτσι», θα πρέπει να συλλέξουν μια σειρά από δικαιολογητικά και να επισκεφθούν έως και τρεις διαφορετικές υπηρεσίες για να τακτοποιήσουν το ζήτημα.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ