Μάχη με το χρόνο

Μάχη με το χρόνο

Τα έντονα παράπονα της τρόικας άκουσε ο Πρωθυπουργός για τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπήρξαν στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα για το θέμα της κινητικότητας που αποτελεί και προαπετούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως την Δευτέρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δανειστών ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιηθούν και αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημειώθηκε στο δημοσιονομικό κενό όπως και για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε από «πρώτο χέρι» τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από την τρόικα ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς μισή ώρα πριν αρχίσει η συνάντηση του Πρωθυπουργού με το κλιμάκιο των δανειστών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Μαξίμου.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει «δεξαμενή» από την οποία ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Το κλίμα, όπως μεταφέρουν πηγές από τα υπουργεία οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι σαφώς καλύτερο από ό,τι ήταν τις πρώτες ημέρες των διαπραγματεύσεων, καθώς βλέπουν ότι υπάρχει αυτή την φορά η πολιτική βούληση στο θέμα του δημοσίου, με στόχο να μην σημειωθούν άλλες καθυστερήσεις.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά στην τρόικα πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για την επιβολή νέων μέτρων.

Στουρνάρας: Πολιτική λύση έως την Δευτέρα

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «σημειώθηκε πρόοδος σε όλα τα θέματα. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και αύριο και μεθαύριο και την Κυριακή ενδεχομένως. Πηγαίνουμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριακός Μητσοτάκης σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο απάντησε: «Είναι απαραίτητο να υπάρχει συμφωνία στα θέματα του Δημοσίου. Θα είμαστε έτοιμοι την Δευτέρα εάν χρειαστεί. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέραν των 15.000 που έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση».

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ