Ο Σταϊκούρας για τις αμυντικές βιομηχανίες

Ο Σταϊκούρας για τις αμυντικές βιομηχανίες

 

Την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου. «Με επισπεύδον υπουργείο το υπουργείο Άμυνας, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα την διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση των τριών αμυντικών εταιρειών (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) έχει ξεκινήσει από το 2010 και σήμερα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση είναι μόνο τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, ενώ από τα μέση του 2011 η ΕΑΒ δεν βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Για την εξυγίανση των αμυντικών βιομηχανιών, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των παραμέτρων, όπως η τρέχουσα κατάσταση της χώρας, τα χρέη των εταιρειών, η ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ