Δεν “βλέπει” κούρεμα χρέους ο Βεστερβέλε

Δεν “βλέπει” κούρεμα χρέους ο Βεστερβέλε

 

Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το βράδυ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βεστερβέλε εξήγησε ότι η τρόικα είναι θεσμικό όργανο και όχι όργανο μιας κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας και ως δείγμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης, ιδίως μετά τον ανασχηματισμό, για να συνεχίσει η Ελλάδα στον δρόμο μιας “νέας εκκίνησης”. “Γνωρίζουμε τι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κοινός στόχος είναι να ξεπεραστούν τα χρέη και η κρίση και να πάμε στην ανάπτυξη και την ευημερία” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Να μην στρεφόμαστε μόνο προς τις αρνητικές ειδήσεις, να βλέπουμε και τα θετικά, επεσήμανε ακόμη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, δίνοντας το παράδειγμα του αγωγού ΤΑΡ και των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα περιμένει επίσης την επίσκεψη του “παλαιού φίλου και συναδέλφου” κ. Σόιμπλε. Αναφερόμενος στις επιτυχίες του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα από ότι πιστεύεται στις αγορές. Η ελληνική οικονομία ανασυγκροτείται και η Ελλάδα ανακτά τη θεσμική της αυτονομία, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Γερμανός επίσημος τόνισε ότι τα πράγματα κινούνται στην Ελλάδα και χαιρέτισε τις επιτυχίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, καλώντας να μη μειωθεί η ώθηση προς τις μεταρρυθμίσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ