“Πυρετός” συσκέψεων στο ΥΠΟΙΚ

“Πυρετός” συσκέψεων στο ΥΠΟΙΚ

 

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, οι οποίοι εμπλέκονται στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, πριν από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα.

Στο γραφείο του κ. Στουρνάρα μετέβησαν ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέφεραν μετά τη συνάντηση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν αύξηση του αριθμού των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στο σύνολο του προγράμματος. Συγχρόνως, τόνισαν ότι οι προτεινόμενες προς την τρόικα αλλαγές, δεν αποτελούν πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά συμφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο. Ενώ, εξέφρασαν αισιοδοξία ότι αύριο, στη νέα συνάντηση με την τρόικα, θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, δεν τίθεται θέμα «lock out» (ανταπεργίας), λέγοντας χαρακτηριστικά «το ξεκόψαμε από την αρχή». Ενώ, όπως ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, το ζήτημα της επιβολής εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ (όπως επιμόνως ζητεί η τρόικα) είναι «δημοσιονομικό και «το χειρίζεται ο κ. Στουρνάρας».

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ