“Σπίθα για πολλαπλές επενδύσεις στην Ελλάδα” ο TAP

“Σπίθα για πολλαπλές επενδύσεις στην Ελλάδα” ο TAP

 

Η επένδυση του αγωγού ΤΑΡ θα αποτελέσει τη σπίθα που θα πυροδοτήσει πολλαπλές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα, εκτιμά το Ελληνο-Αζερικό Επιμελητήριο.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την επιλογή του ΤΑΡ από την κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ως «το πιο σημαντικό επενδυτικό και αναπτυξιακό γεγονός της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και από τα πιο σημαντικά στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, οι οικονομικές και μακροχρόνιες γεωστρατηγικές επιδράσεις της επένδυσης αυτής που θα ανέλθει μόνο για τον ελληνικό χώρο στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, θα είναι μέγιστες και πολλαπλές στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Επίσης, σημειώνει ότι η επένδυση του αγωγού ΤΑΡ καθώς και η επικείμενη συμφωνία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από τον ενεργειακό κολοσσό SOCAR, δημιουργεί τις πιο κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν, τόσο στον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα όσο και σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

«Οι σημαντικές αυτές επενδυτικές κινήσεις αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν να αναπτύξει μακροχρόνιες οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα», επισημαίνει το επιμελητήριο και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, θα ενημερώνει και θα υποστηρίζει τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων στα επιμέρους έργα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ