25 δράσεις για διευκόλυνση των εξαγωγών

25 δράσεις για διευκόλυνση των εξαγωγών

 

Η ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών, η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων αποτελούν καθοριστικούς άξονες για την έξοδο από την κρίση, όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσαν στον Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με τίτλο «Παράγω και Εξάγω: Το νέο Οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης».

Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα εξωστρέφειας Γρ.Δημητριάδης τόνισε ότι, το υπουργείο προωθεί την άρση του φαινομένου της πολυδιάσπασης των φορέων της εξωστρέφειας. Επίσης, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τις διαδικασίες στον εκτελωνισμό των προϊόντων τους επισήμανε ότι, προωθείται η διευκόλυνση των διαδικασιών.

Τόνισε ότι, με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εκτελωνιστών, που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, πρακτικά εξελίσσει τους εκτελωνιστές ως συμβούλους logistics για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα,  μίλησε για την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών τονίζοντας ότι, προωθούνται 25 δράσεις για τη μείωση του χρόνου για την εξαγωγή κατά 50% και του κόστους κατά 20% μέχρι το 2015, οδηγώντας έτσι σε αύξηση 10% της αξίας των εξαγωγών,  σε 1,7% αύξηση του ΑΕΠ και σε δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ