Ο προγραμματισμός για την νέα σχολική χρονιά

Ο προγραμματισμός για την νέα σχολική χρονιά

 

Τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014 ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατανέμει 20 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και 5.061.040 ευρώ για την κάλυψη μισθωμάτων σχολικών μονάδων.  Επιπλέον, το υπουργείο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα καταβάλλει 20 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων (θέρμανση κλπ).

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για το θέμα της μεταφοράς μαθητών δημοσιεύθηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Η νέα ΚΥΑ προσδιορίζει το καινούριο θεσμικό πλαίσιο για την επικείμενη σχολική χρονιά. Παράλληλα, έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαγωνισμοί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας ώστε να εκτελεστούν με πληρότητα οι μεταφορές των μαθητών από το Σεπτέμβριο και μετά.

Για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, ο υπουργός Εσωτερικών στις αρχές Ιουλίου θα καταβάλλει επιπλέον 30 εκατ. ευρώ προς τους μεταφορείς που οφείλονται από το παρελθόν έτος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ