Μειώθηκαν τα ασφάλιστρα το 2013

Μειώθηκαν τα ασφάλιστρα το 2013

 

Κατά 12,2% μειώθηκε το πρώτο τετράμηνο του 2013 σε σχέση με πέρυσι το σύνολο των ασφαλίστρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

 

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου έως Απριλίου 2013 των επιχειρήσεων που εξετάστηκαν με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2012 των ιδίων επιχειρήσεων προκύπτει ότι στις ασφαλίσεις Ζωής η μείωση φτάνει στο -22,3% και στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών -4,2%. Σε ότι αφορά στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών η μεταβολή για την αστική ευθύνη οχημάτων φτάνει το -6,9% και η μεταβολή στους λοιπούς κλάδους κατά Ζημιών στο -1,5%.

Επισημαίνεται ότι αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις», η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής συνολικά είναι μειωμένη κατά 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) είναι μειωμένη κατά 6%.

Αναλυτικά, στους κλάδους ασφάλισης των Ασφαλίσεων Ζωής η μεταβολή ήταν +18,5% στην Υγεία , στον κλάδο κεφαλαιοποίησης η μεταβολή ήταν -31,3%, στον κλάδο Διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων η μεταβολή ήταν -30,2%, για τον κλάδο Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις η μεταβολή ήταν -62,3% και για τον κλάδο Ζωής η μεταβολή ήταν – 6,9%.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ