Επιστολή του Βρούτση στην Κομισιόν

Επιστολή του Βρούτση στην Κομισιόν

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Επιστολή του υπουργείου Εργασίας αποστέλλεται σήμερα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εγκριθεί η μεταβίβαση πόρων στο κοινωνικό ταμείο, υπέρ της υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 400.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο.

Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος και έκανε λόγο για «ανάσα» που θα δοθεί έτσι και όχι λύση του προβλήματος της ανεργίας στην χώρα μας.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι έχουν ήδη αξιοποιηθεί 2,7 δις ευρώ από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, που είχε στη διάθεσή του το υπουργείο, ακριβώς στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας. «Εκκρεμεί ακόμα ένα δις», είπε, κάνοντας λόγο για διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και δηλώνοντας πάντως αισιόδοξος για την ανταπόκριση που θα δείξουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, εγκρίνοντας το ελληνικό αίτημα.

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή περιλαμβάνονται και άλλα αιτήματα, προκειμένου να μην χαθούν επιχειρησιακά προγράμματα που κινδυνεύουν, ενώ ο υπουργός Εργασίας έθεσε και θέμα διαφάνειας, δεσμευόμενος εφόσον εγκριθεί η μεταφορά πόρων, το πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων να υλοποιηθεί με την πλέον διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Έκανε λόγο δε, για «θετικά μηνύματα» για πρώτη φορά από την αγορά εργασίας.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ