Από κόσκινο τα «πόθεν έσχες» των εφοριακών

Από κόσκινο τα «πόθεν έσχες» των εφοριακών

 

Έλεγχο σε βάθος 10ετίας για τις περιουσίες των εφοριακών αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ όποιος δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει θα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Την περιουσία που απέκτησαν τα τελευταία 10 χρόνια όλοι όσοι εργάζονται στις εφορίες, στα τελωνεία, στο ΣΔΟΕ, στα ελεγκτικά κέντρα, ακόμη και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, ανέλαβαν να ελέγξουν οι επιθεωρητές του ίδιου του υπουργείου κατ’ εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ουσιαστικά, για πρώτη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφασίζει να περάσει από κόσκινο τα «πόθεν έσχες» όλων των υπαλλήλων του και μάλιστα κατ’ επείγουσες και συγκεκριμένες διαδικασίες.

Καταθέσεις, ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, απόκτηση μετοχών και άλλα αγαθά που έχει αποκτήσει ο υπάλληλος κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα βρεθούν στο μάτι του ελέγχου. Οποιος δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει, τότε θα αντιμετωπίζει ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Θεοχάρη, «ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων θα ανατρέχει στην τελευταία δεκαετία από τον χρόνο που επιλαμβάνεται ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής, εκτός αν ο υπάλληλος για μέρος του παραπάνω χρονικού διαστήματος έχει ήδη ελεγχθεί από οποιαδήποτε Αρχή, οπότε ελέγχεται για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ