Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων

Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων 

 

Την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να επισπευσθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος, Στέλιος Σταυρίδης τονίζοντας ότι «αντιστρέφεται το κλίμα δυσπιστίας προς την Ελλάδα και η χώρα γίνεται ένας σημαντικός επενδυτικός προορισμός».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, ο κ. Σταυρίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένας παράγοντας συνολικά τον έλεγχο των λιμανιών και ανέφερε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι μόνο από την Κίνα, καθώς όπως είπε «ενδιαφέρονται μεγάλα funds της Αμερικής και της Ευρώπης και πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες για να αξιοποιήσουμε το θετικό κλίμα».

Ερωτηθείς για την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για αποκρατικοποιήσεις σε στρατηγικούς οργανισμούς ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό «οποιουδήποτε φοβάται ότι δεν θα πάνε καλά τα πράγματα». Ωστόσο, υπογράμμισε: «Μας ενοχλεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και δεν μας ενοχλεί να έχουμε μία δήθεν κρατική ΔΕΗ, η οποία εισάγει ρεύμα από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία;».

«Για μένα ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, δημιουργία πλούτου», υπογράμμισε ο κ. Σταυρίδης και σημείωσε ότι «δεν δίνουμε κοψοχρονιά ένα ακίνητο αλλά η κάθε χρονική στιγμή έχει και τις αξίες τις οποίες καθορίζει η αγορά».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι «θέλουμε ένα κράτος ρυθμιστή και ένα ελεγκτικό κράτος ώστε να είναι σωστά ένα κράτος πρόνοιας» και ξεκαθάρισε ότι «θα μπουν ασφαλιστικές δικλίδες». 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ