Οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ στην Κρήτη 

 

Με εισαγγελική παρέμβαση και σαφή εντολή να … “χτενίσουν” τις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, όπως αντίστοιχα και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, ράμπο του ΣΔΟΕ ξεκινούν εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους με επίκεντρο τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία. Φαινόμενα εκτεταμένης φοροδιαφυγής αλλά και αδήλωτης εργασίας που «παραδοσιακά» εντοπίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες, στην … καρδιά της τουριστικής περιόδου μπαίνουν στο στόχαστρο και η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ έχει φτάσει και στην Κρήτη. Τοπικά στελέχη της υπηρεσίας αναμένεται να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη σύσταση των κλιμακίων από τις αρχές της εβδομάδας ώστε οι έλεγχοι να κορυφωθούν από τις αρχές του Ιουνίου. Παράλληλα θα γίνει και η γεωγραφική ιεράρχηση των ελέγχων με σημείο αναφοράς τις τουριστικές περιοχές αλλά και τα αστικά κέντρα του νησιού.

Το ΣΔΟΕ καλείται να συνεργαστεί με την αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ελέγχων που θα διενεργηθούν, ενώ στην έγγραφη παραγγελία τους οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζητούν τη διενέργεια «πυκνών και συντονισμένων ελέγχων», σε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.  Εκτός από τη φοροδιαφυγή, στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθεί και η μαύρη εργασία που μοιάζει με απασφαλισμένη χειροβομβίδα στον τομέα της απασχόλησης στο νησί. 

Εξάλλου σήμερα υπολογίζεται πως στην Κρήτη  ένας στους δύο εργαζόμενους δουλεύει χωρίς ένσημα και χωρίς καμία εξασφαλισμένη υποχρέωση από τον εργοδότη. «Φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Θύματα από τη φτώχεια. Ακούγεται σκληρό, αλλά σκληρή είναι και η πραγματικότητα» δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

 

Πηγή:prismanews.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ