Σχέδια για μικρότερους φόρους

Σχέδια για μικρότερους φόρους

Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, των επιχειρήσεων, καθώς και στους συντελεστές ΦΠΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στο στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς στη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση περιγράφεται ως απαιτούμενη δράση η επανεξέταση-μείωση των συντελεστών φορολογίας, που σε πρώτη φάση θα αφορά τις επιχειρήσεις και ο εξορθολογισμός ΦΠΑ, κατά προτεραιότητα στην εστίαση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε χθες στη Βουλή στοιχεία για τη χαμηλή αποτελεσματικότητα του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της διαφάνειας, η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα δημοσιεύει στον ιστότοπο www.publicrevenue.gr στοιχεία για την πορεία και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Θα αναρτώνται στοιχεία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, παλαιών και νέων, για το πλήθος των τακτικών και προσωρινών ελέγχων, για τα επιβληθέντα και τα εισπραχθέντα πρόστιμα.

 

Πηγή: Η Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ