Στον Αναστασιάδη η πρόταση του ΑΚΕΛ

Στον Αναστασιάδη η πρόταση του ΑΚΕΛ

 

Την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών επιλογών για απεμπλοκή από το Μνημόνιο, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού και επεσήμανε ότι η μελέτη που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κόμματα, παρουσιάζει ως μια τέτοια εναλλακτική επιλογή, την ανάγκη για συνολικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε στη βάση αρχών του διεθνούς δικαίου, να υπάρξει συντεταγμένη έξοδος της χώρας από το ευρώ.

«Οι επιπτώσεις της Συμφωνίας του Μάρτη αλλά και η σταδιακή εφαρμογή του Μνημονίου θα περιορίσουν σημαντικά τη δυνατότητα του τραπεζικού τομέα να συμβάλει στην ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, οι πολιτικές λιτότητας θα επιφέρουν τον περιορισμό των εισοδημάτων και θα αποδυναμώσουν την κατανάλωση που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Κυπριανού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα όμως για την περίπτωση της Κύπρου είναι προφανές ότι οι αποφάσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. δεν λαμβάνονται μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά και με πολιτικά, με επίκεντρο το Κυπριακό και το φυσικό αέριο, υποστήριξε ο κ. Κυπριανού

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μετά από τη αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το ΑΚΕΛ θα έρθει σε επαφή με κόμματα και οργανωμένα σύνολα για να επεξηγήσει την πρότασή του και να αναπτυχθεί ένας διάλογος με όλους όσοι ενδιαφέρονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην πρόταση του ΑΚΕΛ για την οικονομία. Σχολιάζοντας την πρόταση, ο κύριος Στυλιανίδης είπε ότι σε αυτή υπάρχουν «πολλές ασάφειες και αντιφάσεις». Είπε, επίσης ότι ακόμα και η συζήτηση εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη, προκαλεί ζημιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ