CNN: «Στον πάτο» η ελληνική οικονομία

CNN: «Στον πάτο» η ελληνική οικονομία

 

Την «πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», προ και μετά μνημονίου, παρουσίασε σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα του το CNN.

Χωρίς αναλύσεις και σχόλια, το CNN παραθέτει τέσσερις δείκτες -το ΑΕΠ, την ανεργία, το χρέος και το έλλειμμα- που αποκαλύπτουν ότι τρία χρόνια μετά την υπογραφή του μνημονίου και τα σκληρά μέτρα λιτότητας με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στον πάτο».

«Τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευθεί, ειδικά στους νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Το ΑΕΠ έχει υποστεί αισθητή συρρίκνωση, το ποσοστό της ανεργίας έχει τριπλασιαστεί, το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί εξαιτίας των νέων δανείων σε άνευ προηγούμενου επίπεδα άνω του 170% και μόνη θετική εξέλιξη είναι η δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,8% στα τέλη του έτους.

Το δημοσίευμα σημειώνει πάντως ότι ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει το 2014 σε τροχιά ανάπτυξης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ