Το… νέο υπουργείο Οικονομικών

Το… νέο υπουργείο Οικονομικών 

 

Ένα ευέλικτο και κατά 50% συρρικνωμένο σε οργανικές μονάδες υπουργείο, με 3.000 λιγότερους υπαλλήλους που θα εξοικονομούν συνολικά περί τα 16 εκατ. ευρώ ετησίως, θα είναι το 2014 το νέο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο-οργανόγραμμα, που προβλέπει μικρά στρατηγεία για την παρακολούθηση των εσόδων και των δαπανών του Δημοσίου, με την υποστήριξη αρχιλογιστών, δικηγορικών γραφείων αλλά και καταρτισμένους από την αγορά ελεγκτές.

Το τελικό σχέδιο των προτεινόμενων 13 δομών είναι προσαρμοσμένο πλήρως στους απαιτητικούς διοικητικούς και δημοσιονομικούς στόχους αλλά και στις ανάγκες αναδιοργάνωσης του κράτους.

Πέραν της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του μόνιμου γενικού γραμματέα Εσόδων με εποπτευόμενες ελεγκτικές υπηρεσίες, προβλέπει παράλληλα, συγχωνεύσεις γενικών διευθύνσεων, καταργήσεις εφοριών και τελωνείων, αλλαγές στον ελεγκτικό προσανατολισμό του ΣΔΟΕ αλλά και ενίσχυση των εποπτικών διευθύνσεων για τη διαχείριση του χρέους και την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Προαναγγέλλει δε μία σειρά καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως τα μισθωτήρια συμβόλαια, το ηλεκτρονικό σύστημα επιστροφής ΦΠΑ, πιστοποίηση συμβολαιογράφων, ηλεκτρονική ταυτότητα ρυθμισμένων οφειλών, e-παράβολα αλλά και πόιντ σίστεμ για τον έλεγχο των φορολογικών υποθέσεων. 

 

Πηγή: Kerdos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ