Κύπρος.’Εδωσαν το ΟΚ για τη δόση

Κύπρος.’Εδωσαν το ΟΚ για τη δόση

 

Η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλους τους απαιτούμενους όρους για να λάβει την πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία είχε πρόσβαση το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κύπρος σύναψε επίσης συμφωνία με την Ρωσία, με την οποία της δίνεται περιθώριο άλλων δύο ετών για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει από την χώρα αυτή με μειωμένο επιτόκιο 2,5%, προστίθεται στην έκθεση.

Μια απόφαση για την καταβολή της πρώτης δόσης, η οποία αναμένεται να ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ληφθεί αυτήν την εβδομάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Στην έκθεση της Επιτροπής, η οποία φέρει ημερομηνία 30ης Απριλίου, επισημαίνεται ότι η συμμόρφωση της Κύπρου με τους όρους του σχεδίου διάσωσής της «είναι θετική». Σε αυτήν αποτιμάται ότι η Κύπρος έχει συμμορφωθεί και έχει προβεί σε περισσότερες από δώδεκα προαπαιτούμενες ενέργειες, που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας.

«Υπάρχει συμμόρφωση τόσο στην ουσία όσο και στην διαδικασία με όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες», αναφέρεται στην έκθεση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ