Χ. Στυλιανίδης: Αποτελεί σταθμό η απόφαση

Χ. Στυλιανίδης: Αποτελεί σταθμό η απόφαση

Η κυπριακή κυβέρνηση χαιρέτισε απόψε την απόφαση της Βουλής να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση και διαβεβαιώνει ότι θα αφοσιωθεί στην εφαρμογή του μνημονίου, την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι η «σημερινή απόφαση ευθύνης της πλειοψηφίας της Βουλής αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια της Κύπρου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα».

Σημειώνει ότι θα «ήταν οξύμωρο τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να ενέκριναν τη δανειοδότηση της Κύπρου με 10 δισεκατομμύρια ευρώ και η Βουλή μιας χώρας με άδεια ταμεία να την καταψήφιζε χωρίς να έχει ενώπιον της κανένα ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο».

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Κύπρος έχει κερδίσει την πρώτη μάχη όσον αφορά τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κύριος Στυλιανίδης είπε ότι η προκαταρκτική έκθεση της Moneyval και της Deloitte δείχνει ότι δεν επιβεβαιώνονται οι κατηγορίες.

Έγινε πολύς λόγος για το τίποτα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Στυλιανίδης είπε πως η κυβέρνηση αναμένει να δει την τελική έκθεση των δύο οργανισμών για να την αξιολογήσει.

Επεσήμανε και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών χθες στη βουλή, ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι ανέμεναν κάποιοι στις Βρυξέλλες.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ