ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Δεν κάνουμε εμπόριο ελπίδας

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Δεν κάνουμε εμπόριο ελπίδας

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την διάρκεια της εισήγησης του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι οι μήνες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για τον προϋπολογισμό, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής, είμαστε εντός στόχων.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκίνησε την ομιλία του δίνοντας εξηγήσεις για την μορφή κατεπείγοντος του νομοσχεδίου, ενώ τοποθετήθηκε σχετικά με την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα ανάσχεσης για την ανεργία, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.

Ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε σε βουλευτές για το θέμα των εφοπλιστών τονίζοντας ότι δεν υπάρχει επίπτωση από την κατάργηση του σχετικού φόρου, ενώ για τα κλειστά επαγγέλματα, απάντησε ότι «από την Κίνα μέχρι την Κούβα ανοίγουν επαγγέλματα και ανοίγουν οι αγορές».

Σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Γ. Στουνράρας ξεκαθάρισε ότι η κεφαλαιοποίηση προσαυξήσεων δεν γίνεται.

«Οι μήνες που ακολουθούν είναι κρίσιμοι για την εξέλιξη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι κινούμαστε εντός των στόχων.

Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε. Ελπίζω ότι εάν συνεχίσουμε έτσι θα μπορέσουμε να μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς.

Δεν εξωραΐζουμε τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα και δεν κάνουμε εμπόριο ελπίδας, όπως μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εργαζόμαστε μεθοδικά και με αίσθημα ευθύνης, ώστε η πατρίδα μας να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και προοπτικής για να αποκαταστήσουμε την ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των οικονομικά ασθενέστερων και κυρίως των νέων», είπε ο κ. Στουρνάρας, κλείνοντας την εισήγηση του.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ