Συνάντηση Αναστασιάδη-Σουλτς

Συνάντηση Αναστασιάδη – Σουλτς   

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κάποια βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Κύπρο. Όπως σημείωσε, ο κ. Σουλτς «η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων εδώ είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα πρόγραμμα δανειοδότησης γι’ αυτές τις επιχειρήσεις, για να αντιμετωπιστεί η χρηματοπιστωτική κρίση». 

Ο κ. Σουλτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση του με τον κ. Αναστασιάδη ήταν «σοβαρή συνάντηση, πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση». Συμφώνησα με τον πρόεδρο, υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να προσπαθήσει το συντομότερο να κάνει το παν για την αναζωογόνηση της οικονομίας και της χώρας.  

Πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕπ κατά 10 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι πρέπει να εξευρεθούν μέτρα που θα δίνουν ελπίδα στον κόσμο. «Είναι το χρέος μας ως Ευρωπαίοι να το κάνουμε αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ