Ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Να κλείσει προσωρινά το θέμα ενδεχόμενου μελλοντικού κουρέματος του ελληνικού χρέους επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε από τα Νέα για το εάν η δέσμευση του Eurogroup για μια μελλοντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει σε ισχύ και για το ποια μορφή θα μπορούσε να έχει αυτή η απομείωση του χρέους.

Απαντώντας ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Δεν μπορώ να σας δώσω μια σύντομη απάντηση. Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Αν δείτε τη δήλωση του Eurogroup -δεν έχω το κείμενο μαζί μου αλλά θυμάμαι καλά- αναφέρει ότι το Eurogroup θα επανεξετάσει το συντομότερο το ζήτημα όταν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους είχε δημιουργήσει σύγχυση στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης καθώς είχαν παρερμηνευθεί οι δηλώσεις που έκανε (στις 15 Φεβρουαρίου 2013) ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το χρέος.

«Ο Γιάννης (Στουρνάρας) έκανε εν συνεχεία επίσημη δήλωση για το θέμα του χρέους επαναλαμβάνοντας όσα αναφέρονται στο κείμενο της δήλωσης του Eurogroup» επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ