Οι Αυστριακοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα

Οι Αυστριακοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα

 

Έως και 40% υπολογίζει την αύξηση στις φετινές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, ο διευθυντής του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Ruefa», Βάλτερ Κραλ, όπως δηλώνει ο ίδιος στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», ενώ ο διευθυντής του επίσης μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Thomas Cook», Ιωάννης Αφουκατούδης, προβλέπει ότι εφέτος «θα είναι ένα καλοκαίρι της Ελλάδας».

«Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», τονίζεται εισαγωγικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα» που είναι αφιερωμένο στην εντυπωσιακή αύξηση φέτος στις αυστριακές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, η οποία επανέρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από τις μειώσεις την περασμένη χρονιά, φέτος συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, η Ελλάδα επανέρχεται στις προτιμήσεις των τουριστών και όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, αναμένεται μια άνευ προηγουμένου «επέλαση» Ευρωπαίων που «διψούν για ήλιο», με τις προβλέψεις να ανεβάζουν σε 17 εκατομμύρια τους ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα εφέτος.

Όπως δηλώνει ο Βάλτερ Κραλ, διευθυντής του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού Ruefa, η αύξηση στις κρατήσεις ανέρχεται στο 40% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στα επίπεδα του 2010, που ήταν μια καλή χρονιά για την Ελλάδα. Ο ίδιος τονίζει πως η εμπιστοσύνη για την Ελλάδα έχει επιστρέψει, καθώς πέρσι επικρατούσε ανασφάλεια ως προς την επάρκεια τροφίμων, όμως έχει διαπιστωθεί πως τίποτε δεν συνέβη και οι ανησυχίες ήταν υπερβολικές.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Αφουκατούδης, διευθυντής του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook Austria, επισημαίνει σε δηλώσεις του, πως φέτος δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις και άσχημες εικόνες από την Ελλάδα, κάτι που εμπνέει ασφάλεια στις οικογένειες, ενώ τονίζει πως οι αυξήσεις κινούνται σε υψηλά διψήφια ποσοστά.

Στο δημοσίευμα της «Κλάινε Τσάιτουνγκ» υπογραμμίζεται ότι, αντιδρώντας στην κρίση, οι Ελληνες ξενοδόχοι έχουν μειώσει τις τιμές, ανεβάζοντας συγχρόνως το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών, ενώ ένας επιπλέον λόγος για την αυξημένη ζήτηση είναι και το γεγονός των προσφορών σε πτήσεις από Βιέννη και Γκρατς, με το οποίο, για παράδειγμα, συνδέονται απευθείας το καλοκαίρι εννέα προορισμοί σε δέκα ελληνικά νησιά. Πέραν της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω ή της Κέρκυρας, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν φέτος και άλλα μικρότερα νησιά.

«Θα είναι φέτος ένα καλοκαίρι της Ελλάδας», φαίνεται πεπεισμένος ο Ιωάννης Αφουκατούδης, ενώ ο Βάλτερ Κραλ θεωρεί ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας δρόμου για την πρώτη θέση στον θερινό τουρισμό, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ