Μουσουρούλης: “Όπλο, το κύρος της ελληνικής σημαίας”

Μουσουρούλης: “Όπλο, το κύρος της ελληνικής σημαίας”

 

Η Ελλάδα οφείλει να επικεντρώσει την αναπτυξιακή της προσπάθεια στον τουρισμό και τη ναυτιλία, «όπου ήδη σημειώνεται επιτυχία», υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής ναυτιλίας, σημείωσε «το κύρος της ελληνικής σημαίας» και το γεγονός ότι τα στελέχη της είναι «τα καλύτερα στον κόσμο».

«Έχουμε ένα σημαντικό όπλο. Το κύρος της ελληνικής σημαίας. Να γίνουμε ένα ναυτιλιακό κέντρο διεθνούς βεληνεκούς και να αξιοποιήσουμε τα λιμάνια μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην απλοποίηση της διαδικασίας νηολόγησης, κατά την οποία περιορίστηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές από 34 σε 9 και ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας από 7,5 μήνες σε 10 μέρες.

Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης ανέδειξε ως στόχο της ναυτιλιακής πολιτικής τη σύνδεση των ελληνικών λιμανιών με τον αστικό ιστό, ενώ προανήγγειλε για τις επόμενες εβδομάδες την κατάθεση νομοσχεδίου με αντικείμενο τον θαλάσσιο τουρισμό.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ