ΒΙΝΤΕΟ-Μανιτάκης:Ήταν εξαρχής δικός μας στόχος

ΒΙΝΤΕΟ-Μανιτάκης:Ήταν εξαρχής δικός μας στόχος

 

Στα θετικά σημεία της συμφωνίας με την τρόικα προσπάθησε να επικεντρώσει κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο υπουργός, αφού επανέλαβε το ιστορικό της εξέλιξης για τις 15.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις», επισήμανε τον συνδυασμό του αιτήματος της τρόικας με ποιοτικούς στόχους. Δηλαδή, όπως είπε «την αναγκαστική αποχώρηση των ακατάλληλων και ανεπαρκών, αυτών που θα κριθούν απολυτέοι από τα πειθαρχικά συμβούλια, όσων κριθούν κατά την αξιολόγηση δομών και προσωπικού ότι έχουν τελικά ανεπαρκή και ελλιπή προσόντα ή υπηρετούν σε οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται».

Τόνισε δε ότι ο «ποιοτικός αυτός στόχος ήταν εξαρχής δικός μας στόχος», αναφέροντας την πρόταση που είχε κάνει από την αρχή των διαπραγματεύσεων, «με τη χαλάρωση του κανόνα 1 προς 5 και με τη δυνατότητα για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση ακατάλληλου υπαλλήλου να  προσλαμβάνεται ένα νέος, καταρτισμένος υπάλληλος μετά από διαγωνισμό».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «το αίτημα της ανανέωσης γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό επειδή η ελληνική διοίκηση αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό πρόβλημα: την τεράστια μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ