Κύπρος:Μέτρα για ανάπτυξη και ανεργία

Κύπρος:Μέτρα για ανάπτυξη και ανεργία

 

Τα πρώτα μέτρα για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και τροποποίηση των επιδομάτων προς τους αλλοδαπούς, συζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι κατέθεσαν ήδη τις προτάσεις τους οι υπουργοί Εργασίας και Εμπορίου και αύριο θα κωδικοποιηθούν τα υπόλοιπα μέτρα κατά υπουργείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο πρώτος άξονας των μέτρων αφορά σε μέτρα ανάπτυξης, τις δυνατότητες και τα κίνητρα, ώστε να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις, αλλά και εγχώριες επενδύσεις να μπορούν να αξιοποιήσουν τα κίνητρα.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν προταθεί για την ανεργία, είναι σχέδιο επιμήκυνσης της απασχόλησης με ευέλικτους ρυθμούς, πάταξη της παράνομης εργασίας, παραχώρηση κρατικής γης σε ανέργους, απώλεια δικαιώματος βοηθήματος όσων απορρίπτουν περισσότερες από τρεις φορές προτάσεις για εργασία, σχέδιο εργοδότησης τριών χιλιάδων ανέργων στον τουριστικό τομέα και προσπάθεια επιμήκυνσης της περιόδου λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Μελετάται επίσης, επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων, μείωση ωρών εργασίας και αμοιβής και στόχευση σε συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης.

Το Υπουργικό συμβούλιο συζήτησε και τροποποίηση του συστήματος δημοσίων βοηθημάτων για τους αλλοδαπούς. Μελετάται δε η παραχώρηση μικρού χρηματικού ποσού κατά την άφιξή τους και κουπόνια για τη διατροφή και την ένδυσή τους και ακόμη μελετώνται νέες ρυθμίσεις για την στέγαση και το ενοίκιο των αλλοδαπών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ