Reuters: Έκλεισε η συμφωνία Ελλάδας-τρόικας

Reuters: Έκλεισε η συμφωνία Ελλάδας-τρόικας

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της τρόικας ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για να εκταμιευθούν ακόμη 10 δις. ευρώ με την επόμενη δόση της οικονομικής στήριξης προς την χώρα μας, είπε σήμερα στο Reuters πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συμφωνία που επετεύχθη χθες Παρασκευή ολοκληρώνει την πρώτη αναθεώρηση των ελληνικών επιδόσεων από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ και ΕΚΤ, μετά την συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου που απέτρεψε μία χρεοκοπία της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο. Σε αντάλλαγμα για τα 240 δις. ευρώ του πακέτου διάσωσης, η Αθήνα εφάρμοσε μία νέα σειρά μέτρων λιτότητας.

«Η τρίτη αποστολή αναθεώρησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε το περασμένο βράδυ στην Αθήνα με την συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», είπε ένας από τους εκπροσώπους με γνώση των συνομιλιών.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ο EFSF είναι έτοιμος να εκταμιεύσει 10 δις. ευρώ αμέσως μόλις ικανοποιηθούν οι όροι.

«Η Ελλάδα θα λάβει 2,8 δισ. ευρώ μόλις επιτευχθούν οι στόχοι. Επιπρόσθετα, 7,2 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα σε ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό βασίζεται σε όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε στους δημοσιογράφους.

 

Τώρα – Συμφωνία για τις απολύσεις στο δημόσιο 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ