Αύριο τα σπουδαία για την Εθνική Τράπεζα

Αύριο τα σπουδαία για την Εθνική Τράπεζα

Διεκόπη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο άρχισε τη συνεδρίασή του το απόγευμα στις 5. 30 μ.μ. υπό την προεδρία του κ. Γ. Ζανιά. Ακολούθησε εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικής της Τράπεζας καθώς και εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας κ. Αλέξ. Τουρκολιά αναφορικά τόσο με τα θέματα που πρέπει να περιληφθούν στην ημερησία διάταξη όσο και με τους χρόνους σύγκλισης των Γενικών Συνελεύσεων. Στόχος είναι η Β Επαναληπτική Συνέλευση για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι απαιτείται αυξημένη απαρτία, να συνέλθει εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, δηλαδή μέχρι τέλος Απριλίου, και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2013.

Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διεκόπη προκειμένου τα μέλη του να έχουν πληρέστερη και επικαιροποιημένη ενημέρωση επί αποψινών διεργασιών για τη στόχευση της Τράπεζας να επιτύχει το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και για τις εναλλακτικές δυνατότητες που είναι σε εξέλιξη, ώστε να μη χρειαστεί να καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Η Γενική Συνέλευση θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για ένα συνδυασμό κινήσεων, όπως συμμετοχή των ήδη Μετόχων στην αύξηση του κεφαλαίου, δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση νέων Μετόχων, έκδοση μετατρεψίμων ομολογιών και ενδεχόμενη διαμόρφωση νέας ονομαστικής τιμής της μετοχής. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Εθνικής, σε κανένα επίπεδο συνεργασιών και επαφών της Διοίκησης της Τράπεζας με θεσμικές και άλλες Αρχές δεν έχει ανακύψει θέμα και πολύ περισσότερο πρόβλημα. “Πληροφορίες, φημολογίες και συναφή περί του αντιθέτου δεν έχουν βάση”, αναφέρουν. Διευκρινίζουν επίσης ότι ουδέποτε η Εθνική Τράπεζα αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κανένας σχολιασμός δεν έγινε και δεν θα γίνει, για να μην παρεξηγηθεί, επί «φημών» για αλλαγές στη Διοίκηση, πολύ δε περισσότερο επί «απόψεων» περί χειρισμών και περί ενδεχόμενων παραιτήσεων.

Η μόνη κατηγορηματική διαβεβαίωση που παρέχεται αφορά σε «φήμες» για κινητικότητα στις καταθέσεις, οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες σε ό,τι αφορούν στην Εθνική. Το επίμαχο μάλιστα διάστημα εμφανίζονται και εισροές καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ