Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής η Γερμανία

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής η Γερμανία

 

Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Δουβλίνο, είναι “μια καλή ευκαιρία” για να συζητηθεί το θέμα της φοροδιαφυγής.

“Το σήμα που ήρθε από το Λουξεμβούργο θα χρησιμοποιηθεί από την Επιτροπή για να θίξει και πάλι το θέμα” και “το άτυπο Ecofin είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτό”, “μια καλή ευκαιρία”, δήλωσε ο Μάρτιν Κότχαους, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε ότι η χώρα του “δεν είναι πλέον αυστηρά αντίθετη” σε μια αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών.

Στο θέμα της αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών, “η εξέλιξη είναι αμετάκλητη, προχωρεί προς περισσότερο αυτοματισμό και μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών”, δήλωσε ο Κότχαους, ενώ η Γερμανία έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής της τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται όμως για μια διαδικασία “αργή και επίπονη, στην οποία διακυβεύονται πολλά διαφορετικά συμφέροντα”, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Ακριβώς πριν από τη σύνοδο του Ecofin θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδος των μελών της ευρωζώνης, τα οποία θα ασχοληθούν κυρίως με τις λεπτομέρειες του σχεδίου αρωγής προς την Κύπρο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ