Αισιοδοξία για συμφωνία με την τρόικα

Αισιοδοξία για συμφωνία με την τρόικα 

 

Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για το 2013 και το 2014, διαβεβαίωναν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη με την τρόικα. Αν και το «πακέτο» αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες, εντούτοις στην κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία ότι όλα τα θέματα θα κλείσουν θετικά για την Ελλάδα. Αναφορικά με το χαράτσι στα ακίνητα, φαίνεται να συμφωνήθηκε μείωση κατά 15% και μάλιστα οριζόντια.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο λέγεται ότι υπάρχει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα γίνουν 2.000 απολύσεις επίορκων μέχρι τον Ιούνιο και θα αντικατασταθούν με νέους μέσω του ΑΣΕΠ. Η τρόικα επιμένει σε απολύσεις 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

«Θα γίνουν ανακοινώσεις για ληξιπρόθεσμα και δόσεις όταν συμφωνήσουμε. Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση. Πλέον το κενό που μας χωρίζει είναι μικρό» σημείωνε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα των δόσεων προς την εφορία.

«Είναι πρωταρχικός μας στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Αν πετύχουμε πλεόνασμα θα ζητήσουμε σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup μείωση χρέους.

Πηγή: imerisia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ