Κύπρος:Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις τράπεζες

Κύπρος:Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις τράπεζες

 

Με νέο διάταγμα η κυβέρνηση της Κύπρου αποφάσισε την παράταση των περιορισμών που είχε επιβάλει στις κινήσεις κεφαλαίων για άλλη μία εβδομάδα, αλλά παράλληλα προέβη στην χαλάρωσή τους εν μέρει.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα του υπουργείου Οικονομικών, το πέμπτο κατά σειρά για το θέμα, που εκδόθηκε απόψε, τα νομικά πρόσωπα θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 10.000 ευρώ σε μηνιαία βάση από τράπεζα σε τράπεζα χωρίς δικαιολογητικά, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τα φυσικά πρόσωπα θα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι περιορισμοί, όπως το όριο αναλήψεων των 300 ευρώ ημερησίως και η διαδικασία ελέγχου για πληρωμές υψηλότερες από 25.000 ευρώ παραμένουν σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, το νέο διάταγμα που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου περιέχει τις εξής τροποποιήσεις:

α) Επιτρέπονται πληρωμές (άλλες από τις επιταγές) ή μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 2.000 ευρώ μηνιαίως, ανά φυσικό πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

β) Επιτρέπονται οι πληρωμές ή μεταφορές χρημάτων που είναι κατατεθειμένα σε λογαριασμούς σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 10.000 ευρώ μηνιαίως, ανά νομικό πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα χωρίς την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ