Νέες καταγγελίες Βγενόπουλου

Νέες καταγγελίες Βγενόπουλου

 

Άνθρωπος της Alvarez & Marsal, του οίκου που ανάλαβε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να κάνει την έρευνα για τις κυπριακές τράπεζες, κυκλοφορεί με κάρτα της Κεντρικής Τράπεζας, κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Sigma.

Ο κ. Βγενόπουλος κάλεσε τις κυπριακές αρχές να διερευνήσουν το θέμα. Παράλληλα εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, δέχεται πυρά μέχρι σήμερα για την διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας όταν αυτή ήταν υπό τη διοίκησή του. Έκανε λόγο για λασπολογία, αφού όπως είπε, πριν παραδώσει την τράπεζα, τρεις οίκοι διεξήγαγαν έρευνες με τις οποίες αποδεικνυόταν ότι τότε η τράπεζα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Είπε ότι η μεγαλύτερη ζημιά για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, έγινε από τις δηλώσεις αξιωματούχων, «οι οποίοι απαξίωναν το τραπεζικό σύστημα, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους αυτοκαταστροφικές. Αυτό είπε έγινε τόσο από πολιτικά πρόσωπα, όσο και από τραπεζίτες, ενώ χαρακτήρισε αποκορύφωμα την πρόσληψη της Pimco για να διεξάγει την έρευν�� σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Ζήτησε επίσης να δημοσιοποιηθούν τόσο το πόρισμα της Alvarez & Marsal, η έκθεση της Pimco, καθώς και τα πορίσματα των τριών οίκων πριν την αποχώρηση του από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Εάν γίνουν όλα τα πιο πάνω, πρόσθεσε, τότε ο ίδιος θα θέσει τον εαυτό του στην διάθεση των κυπριακών αρχών κατά τη διάρκεια των ερευνών για τις όποιες ευθύνες υπάρχουν για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Καταλήγοντας ο Ανδρέας Βγενόπουλος άφησε αιχμές παρουσιάζοντας δύο διαφορετικές επαγγελματικές κάρτες του ιδίου προσώπου, το οποίο εργάζεται για την εταιρεία Alvarez & Marsal, αλλά παράλληλα κατέχει και κάρτα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ