Νεοφύτου:Στον αγύριστο η τρόικα όταν βρούμε τα λεφτά

Νεοφύτου: Στον αγύριστο η τρόικα όταν βρούμε τα λεφτά

 

«Να πάει στον αγύριστο η τρόικα, αφού πρώτα βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ «τροϊκανός».

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι «το αίτημα για βοήθεια από την τρόικα υποβλήθηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση για τον απλούστατο λόγο ότι το κράτος είχε ήδη αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές από τον Μάιο του 2011 και οι πιεστικές ανάγκες, τόσο για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά και τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, δεν έδιναν περιθώρια για άλλες επιλογές».

«Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία σε οποιοδήποτε στάδιο βρει τα αναγκαία ποσά τόσο για την αναχρηματοδότηση του κράτους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αλλά και την αποπληρωμή του ELA, τότε υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού από την τρόικα», σημείωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στη δανειακή σύμβαση όρο για τον απεγκλωβισμό της Κύπρου από την τρόικα».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ