Το “ραβασάκι” της εφορίας

Το “ραβασάκι” της εφορίας

 

Σε νέο κύκλο πιέσεων προς 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη προχωρά το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύοντας βροχή ειδοποιητηρίων.

Τα πρώτα ραβασάκια τα οποία εστάλησαν από τη ΓΓΠΣ , με υπογραφή του γενικού γραμματέα Χ. Θεοχάρη, είναι σε ύφος απολύτως… φιλικό.

«Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Σας ενημερώνουμε ότι από 17.12.2012 είναι πλέον δυνατή η πληρωμή στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. των βεβαιωμένων και μη ρυθμισμένων ατομικών οφειλών σας, με τη χρήση της Τ.Ο. (Ταυτότητας Οφειλής). Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet ‘Προσωποποιημένη Πληροφόρηση’ και στη συνέχεια ‘Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης’ από την αρχική ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την 21η/3/2013, διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του.

Επισημαίνεται ότι, εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όλα τα σχετικά έγγραφα. Τέλος, σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις οφειλές σας ή οφείλεται Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. για το οποίο απευθυνθήκατε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τη δυνατότητα ανεύρεσης ή χρήσης της Ταυτότητας Οφειλής μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων Υπουργείου Οικονομικών: 210 480 2552.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Προσοχή: H Τ.Ο. ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της. Μπορείτε να πληρώνετε μέρος ή το σύνολο αυτής κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με ΥΠΟΙΚ Τράπεζες και ΕΛΤΑ. Για τη συναλλαγή αυτή δεν απαιτείται η τήρηση τραπεζικού λογαριασμού και δεν επιβαρύνεσθε με έξοδα (ΠΟΛ 1212/2012).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ»

Όσοι γυρίσουν την πλάτη στην ειδοποίηση θα πρέπει να περιμένουν μία ακόμα επιστολή σε περίπου έναν μήνα. Στο δεύτερο… γράμμα έρχονται οι προειδοποιήσεις για επικείμενες κατασχέσεις και στο τρίτο γράμμα οι κατασχέσεις πλέον θα είναι προ των πυλών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών: 

* 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη 20,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012. 

* 148.658 επιχειρήσεις χρωστούσαν το ίδιο διάστημα επιπλέον 35,3 δισ. ευρώ. 

* 1.320.222 φυσικά πρόσωπα μπήκαν στη λίστα των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα μόνο το πρώτο δίμηνο του 2012. 

* 1,315 δισ. ευρώ τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο – εισπράχθηκαν με όπλο τις κατασχέσεις 488 εκατ. ευρώ 

* 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστούν έως 3.000 ευρώ. 

* 1.500 είναι οι οφειλέτες με χρέη πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ο καθένας.

 

Πηγή:euro2day.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ