Οι Γερμανοί για τη «διαφυγή κυπριακών κεφαλαίων»

Οι Γερμανοί για τη «διαφυγή κυπριακών κεφαλαίων»

 

«Κυπριακές εταιρείες φέρονται να έβγαλαν 700 εκατομμύρια ευρώ» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία σημειώνει:

«136 κυπριακές επιχειρήσεις φέρονται να είχαν εκ των έσω πληροφόρηση και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ακόμα και η εταιρεία συγγενούς του Πρόεδρου Αναστασιάδη φέρεται να είναι ανάμεσα σε αυτές. Ο ίδιος μιλάει για δυσφήμηση».

 

«Η κυπριακή δικαιοσύνη εξετάζει τη διαφυγή κεφαλαίων για πάνω από εκατό επιχειρήσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη ηλεκτρονική σελίδα της Zeit.

Η εφημερίδα γράφει:

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι κινήσεις λογαριασμών καταδεικνύουν πληροφόρηση εκ των έσω. Αυτό δεν είναι παράξενο. Τις εβδομάδες πριν από τις αποφάσεις του Eurogroup υπήρχαν επανειλημμένως δηλώσεις από ισχυρούς ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι μιλούσαν για συμμετοχή (στο κούρεμα) των πελατών των τραπεζών. ‘Οι καμπάνες χτυπούσαν εδώ και καιρό στα εφοπλιστικά γραφεία της Λεμεσού’ λέει ο διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της χώρας. Θα είναι πάντως πολύ δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις για όλα αυτά».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ