«Μη αγαπητός ηγεμόνας» η Γερμανία

«Μη αγαπητός ηγεμόνας» η Γερμανία

 

«Μη αγαπητός ηγεμόνας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, που αναφέρεται στο ρόλο της Γερμανίας στη διάσωση της Κύπρου και στην έντονη κριτική από τις υπόλοιπες χώρες.

Κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα επισημαίνουν ότι μετά το δράμα για τη διάσωση της Κύπρου «που αποκάλυψε μια νέα ποιότητα στη μάχη κατά της κρίσης», είναι σαφές ότι η Γερμανία βρίσκεται όχι απλώς στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά «εν μέσω διασταυρούμενων πυρών».

Παρόλο που παρόντες στις διαπραγματεύσεις ήταν πολλοί, «όλα τα βλέμματα στην ευρωζώνη στρέφονται στη Μέρκελ, η οποία υποτίθεται ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τα δραστικά μέτρα μείωσης του τραπεζικού τομέα της Κύπρου».

Η γερμανική κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική και ως παράδειγμα για το πόσο εύκολα μπορεί να οξυνθεί η κατάσταση αναφέρεται η άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υποτιθέμενου «εκβιασμού» από τους πιστωτές. Για αυτό το λόγο προτεραιότητα της γερμανικής κυβέρνησης είναι να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται για «γερμανική εμμονή».

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ