«Πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στην Κύπρο»

«Πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στην Κύπρο»

 

Σύντομα θα επέλθει και πάλι ηρεμία στην Κύπρο εκτιμά ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ, σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία.

 

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Κύπρο χαρακτηρίζει ο Μίχαελ Κέμερ. Εντούτοις, δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή ως προς τους περιορισμούς που τέθηκαν, όπως εκτιμά:

 

«Στην ειδική περίπτωση της Κύπρου δεν γίνεται διαφορετικά. Φυσικά και δεν είναι καλό, καθώς αντίκειται στην αρχή της ΕΕ για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και φυσικά αντίκειται στην αρχή που θέλει τον καθένα να έχει πρόσβαση στα χρήματά του. Αλλά θα πρέπει να δει κανείς ότι η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση με έναν υπερτροφικό τραπεζικό τομέα. Από την άλλη βέβαια η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα. Έχει την οικονομική δύναμη του κρατιδίου της Βρέμης. Δεν θα πρέπει λοιπόν να υπερτιμούμε το πρόβλημα. Οι συνολικές του διαστάσεις είναι απολύτως εμφανείς και σαφείς».

 

Στην ερώτηση πώς αναμένει να αντιδράσουν οι Κύπριοι το ερχόμενο διάστημα και εάν εκτιμά ότι θα κάνουν κάθε τόσο αναλήψεις μέχρι τελικά να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ο κ. Κέμερ απάντησε:

 

«Πιστεύω ότι θα επέλθει και πάλι ηρεμία. Οι άνθρωποι θα συνηθίσουν. Και δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο για τον καθένα να πάρει τα χρήματά του και να τα μεταφέρει στο εξωτερικό. Φυσικά και υπάρχει μια αναταραχή, αλλά εκτιμώ, εφόσον και η κυβέρνηση προχωρήσει σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και υποδείξει στους ανθρώπους ποια θα είναι η συνέχεια, ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και πάλι μετά από μερικές μέρες».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ