«Ξεχάστε την Κύπρο, το θέμα είναι η Ιταλία»

«Ξεχάστε την Κύπρο, το θέμα είναι η Ιταλία»

 

Λάβρος κατά της πολιτικής που ακολουθείται στην ευρωζώνη αλλά και συγκεκριμένα κατά της Γερμανίας φάνηκε ο Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management. Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ. O’Neill έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως το πραγματικό πρόβλημα στην ευρωζώνη δεν είναι η Κύπρος, αλλά η Ιταλία.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα έφευγε από το ευρώ, ούτε καν η μικρή Κύπρος. Πώς θα πιστέψουν τότε οι επενδυτές ότι θα μείνουν στην ευρωζώνη οι υπόλοιπες χώρες; Εκτιμώ ότι, παρά το κόστος, η Κύπρος θα παραμείνει. Αν και κατανοώ τους λόγους για τους οποίους θέλουν να φύγουν. Εάν όμως, έφευγαν, τότε πως ο κόσμος θα πίστευε ότι θα μείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα και – πιο κρίσιμο ακόμη – η Ιταλία;» δήλωσε ο κ. O’ Neil

«Η πιο σημαντική πλευρά των εξελίξεων είναι ο παράγοντας Γκρίλο στην Ιταλία. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι από αυτούς τους σκληρούς τύπους στο Βορρά δεν σκέφτονται αυτό το ζήτημα. Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη. Εάν δεν αρχίσει να αναπτύσσεται σύντομα, τότε αυτοί οι τύποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιο σοβαρά ερωτήματα για τα πλεονεκτήματα παραμονής στο ευρώ. Τι κάνει η ΕΕ για να χειριστεί αυτό το θέμα; Η ΕΕ φαίνεται πως παίρνει αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από ισχυρές φωνές σε συγκεκριμένες χώρες και ειδικότερα στη Γερμανία»

 

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ