Επιστολή βιομηχάνων στον Στουρνάρα

Επιστολή βιομηχάνων στον Στουρνάρα

 

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ζητά την άμεση εξαίρεση από το «κούρεμα» των λογαριασμών όψεως Ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα την Κύπρο.

Προς τούτο ζητά την “άμεση κυβερνητική παρέμβαση προς τα μέλη του Eurogroup ούτως ώστε να υπάρξει ταχύτατα απόφαση με την οποία θα εξαιρούνται ρητά από το «κούρεμα» των καταθέσεων οι λογαριασμοί όψεως επιχειρήσεων με έδρα την Κύπρο, κατά το πρότυπο της εξαίρεσης των αντίστοιχων λογαριασμών του Κυπριακού δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κυπριακών Πανεπιστημίων”.

Κατά τον ΣΒΒΕ, η συγκεκριμένη απόφαση, εκτός από ακατανόητη και μοναδική στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά, είναι απολύτως άδικη για τις Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν πλήθος εξαγωγών προς την Κύπρο και ως εκ τούτου έχουν σημαντική δραστηριότητα στο νησί.

Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται στην επιστολή του ΣΒΒΕ, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οδηγούνται με βεβαιότητα στη συρρίκνωση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων τους στην Κύπρο, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω και η βιωσιμότητά τους. Επιπλέον, είναι σαφές ότι οι μητρικές επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα θα υποστούν ομοίως σημαντικό πλήγμα, τόσο στο πεδίο της ήδη απομειωμένης ρευστότητάς τους, όσο και στο πεδίο της σαφούς μείωσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ