Ο κυπριακός Τύπος σήμερα

Ο κυπριακός Τύπος σήμερα

Η επαναλειτουργία των τραπεζών είναι το θέμα που κυριαρχεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Με τίτλο «Πρέπει να φύγει ο Δημητριάδης» η εφημερίδα «Αλήθεια»γράφει για σχέδιο ψηφίσματος στη Βουλή για παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι η ΕΚΤ έστειλε δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία μεταφέρθηκαν σε κοντέινερ στην Κεντρική Τράπεζα και σημειώνει ότι θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις μέχρι 300 ευρώ.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Πρώτο τεστ αντοχής» γράφει ότι επαναλειτουργούν σήμερα όλες οι τράπεζες με περιοριστικά μέτρα και δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο, τις ώρες λειτουργίας και τα μέτρα της αστυνομίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, Μιχάλη Σαρρή, σε εκπομπή του Σίγμα πως η διαπραγματευτική ομάδα στο Eurogroup γνώριζε ότι θα ετίθετο θέμα κουρέματος αλλά ελπίζαμε να μην το έπρατταν.

«Καθοριστική επανεκκίνηση» τιτλοφορείται το κύριο θέμα της εφημερίδας«Ο Φιλελεύθερος», στο οποίο σημειώνεται ότι ανοίγουν οι τράπεζες με στοίχημα την αντίδραση των καταθετών και πως θα πρέπει να αποφευχθεί ο πανικός και μαζική εκροή κεφαλαίων. Σε ‘αλλο θέμα γράφει ότι τρεις πρώην δικαστικοί, οι Πικής, Καλλής και Κωσταντινίδης θα αναζητήσουν ευθύνες από το 2006 μέχρι σήμερα για το τραπεζικό κραχ, με διευρυμένους όρους εντολής.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Εκρηκτικό κοκτέιλ» αναφέρει ότι ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και «κούρεμα» σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ενώ ΥΠΟΙΚ και Τρόικα εκτιμούν ύφεση 15% στα επόμενα δύο χρόνια.

Τελος, η αγγλόγλωση εφημερίδα ”Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Θα ανοίξουν οι τράπεζες, αλλά τέθηκαν περιορισμοί» γράφει ότι οι καθημερινές αναλήψεις περιορίστηκαν στα 300 ευρώ, οι επιταγές δεν θα γίνονται δεκτές και θα επιτρέπονται μόνο 1000 ευρώ για το άτομο στο εξωτερικό.

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ