Τα e-mail των υπουργών με την τρόικα

Τα e-mail των υπουργών με την τρόικα

 

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης του κλιμακίου της τρόικας για το γεγονός αν η διαπραγμάτευση θα επηρεαστεί από τις σοβαρές εξελίξεις στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης ανταλλάσει e-mails με την τρόικα αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου, το οποίο απ’ ότι φαίνεται γίνεται κατ’ αρχήν αποδεκτό από την τρόικα.

Ο Αντώνης Μανιτάκης σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, βρήκε τρόπο ώστε να προσέλθουν οι δικαστικοί στα πειθαρχικά συμβούλια και να ξεμπλοκάρει το μεγάλο αγκάθι στην ανεύρεση και στην αποχώρηση των επίορκων υπαλλήλων.

Στην πρότασή του προς την τρόικα, ο κ. Μανιτάκης, σύμφωνα με τον Real Fm, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν φύγει 900 επίορκοι, ενώ μέχρι το 2015 θα γίνουν 80.000 αποχωρήσεις.

Αναφορικά με το τέλος ακινήτων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης προετοιμάζει τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Το σχέδιο προβλέπει, να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, όμως να είναι περίπου 15% μικρότερο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης έχει και αυτός αλληλογραφία με την τρόικα, για τα κόκκινα δάνεια. Ωστόσο λόγω της αναταραχής στην Τράπεζα με την ανακεφαλαιοποίηση ίσως η τρόικα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να περιμένει για λίγο για το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ