Δήμαρχος Λευκωσίας:Να εξαιρεθούμε από το κούρεμα

Δήμαρχος Λευκωσίας:Να εξαιρεθούμε από το κούρεμα

 

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης καλεί την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να εξαιρέσουν από το κούρεμα των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, τους Δήμους.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των καταθέσεων του Δήμου Λευκωσίας βρίσκονται στη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου ανέφερε, και αφού πρόσθεσε ότι η απόφαση του Eurogroup οδηγεί σε οικονομική ασφυξία το Δήμο της Πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος προετοιμάζει Έκτακτο Σχέδιο Δράσης και Ρευστότητας για περίοδο ενός μηνός.

Ο κ. Γιωρκάτζιης σε δήλωση του το μεσημέρι της Τρίτης είπε ότι οφείλει να ενημερώσει τους συμπολίτες του στη Λευκωσία και όλους τους Κύπριους πολίτες, ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup οδηγούν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας το Δήμο Λευκωσίας και εγκυμονούν τον κίνδυνο του απόλυτου αδιεξόδου σε σχέση με τους όρους και τις δυνατότητες ουσιαστικής λειτουργίας του.

«Με το μεγαλύτερο μερίδιο του συνόλου των καταθέσεων του Δήμου στη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου είναι πιθανόν, παρά τις προσπάθειες μας, να μην είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε καλώντας την Κυβέρνηση να εξαιρέσει τους Δήμους από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και «στην ειδική ρύθμιση που θα αφορά τα Ταμεία Πρόνοιας και Συντάξεων, ζητούμε να συμπεριληφθούν και οι Τοπικές Αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα τους».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ