Κύπρος: Αυξημένες οι ανάγκες για παιδικές τροφές

Κύπρος: Αυξημένες οι ανάγκες για παιδικές τροφές

Αυξάνονται οι πολίτες της Κύπρου που ζητούν τρόφιμα από τα κοινωνικά παντοπωλεία τα οποία δέχονται συνεχώς αιτήσεις. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ανάγκη για παιδικές τροφές.

Η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Δήμος Λακατάμιας δέχθηκαν περίπου 30 νέες αιτήσεις για παροχή δεμάτων με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, που απευθύνει έκκληση για την προσφορά κυρίως παιδικών τροφών, από εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Ο Γεώργιος Κουννούσιης, Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, δήλωσε ότι «μέχρι αυτή την ώρα δεχθήκαμε 30 τηλεφωνήματα για επείγουσες καταστάσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι κλειστές οι τράπεζες και δεν έχουν καθόλου τρόφιμα κάποιες οικογένειες».

«Πέραν από τις οικογένειες που είναι στους καταλόγους του κοινωνικού παντοπωλείου αυτές τις λίγες μέρες επικοινωνούν μαζί μας και άλλες οικογένειες για να τους δώσουμε κάτι να πορευτούν και δεν θα χρειαστούν ξανά την βοήθειά μας, εφόσον λειτουργήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως οι ίδιοι μας λένε», είπε ο κ. Κουννούσιης.

 

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ