ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, με δήλωση του, γνωστοποίησε την εισήγηση για ψήφιση νομοθετικού πλαισίου για την εξυγίανση και ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.

«Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου έχει εισηγηθεί την κατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση σε νόμο από τη Βουλή, νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την εξυγίανση και ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος», είπε αρχικά ο κ. Δημητριάδης και συνέχισε:

«Έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και προστατεύονται στο σύνολο τους, όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ».

Όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης, «η εξυγίανση αποτελεί σημαντικό βήμα προς ην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας οικονομικής στήριξης της κυπριακής Δημοκρατίας από τον Διεθνές μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ».

Όσο για την Λαϊκή Τράπεζα, είπε ότι «Θα εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης ούτως ώστε να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πελάτες. Σε διαφορετική περίπτωση η λαϊκή θα οδηγηθεί σε άμεση χρεωκοπία με τραγικές συνέπειες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ